Társtalanul

Csak próbálkozom, mert vannak dolgok, amiket nem mondhatok el senkinek, elmondom hát ....

Friss topikok

  • tumtum: Lelkifurdalásom van, Zoltán akkoriban tudhatta meg, hogy beteg, amikor felhívott, amit fent is írt... (2017.11.12. 20:52) Egészség
  • tumtum: Szeptemberben döbbenten vettem észre, hogy fészbuk oldala emlékoldallá alakult. Utánaérdeklődtem, ... (2017.11.12. 20:47) Ismerkedős oldal
  • lucius01: mindenkinek megvan a maga baja (2014.09.05. 13:04) 2014. augusztus
  • tumtum: Most, 2012. szeptemberében azon töröm a fejem, melyik cipőről írhattam? És fogalmam sincs. Szétnéz... (2012.09.02. 18:33) Pihentem
  • tumtum: Jó volt Debrecenben, csak az odautazás és az első vacsora volt szomorú. Aztán megtaláltam a lelki ... (2012.03.19. 18:09) 2012. március

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Linkblog

Kocsonya

2010.04.09. 19:36 tumtum

Először is megnéztem, ilyen is régen volt, a tegnapi nap 0 látogatóm volt. S feed sem volt, ez már gyanús, lehet, hogy elromlott a számláló?

Szóval kocsonya. Tegnap azt csináltam, egyrészt azért, mert szép hátsócsülköt lehetett kapni az IS-ben, másrészt azért, mert vennem kellett valamit és éppen megfelelő volt vásárlási lázam kioltására 6 db jénai kocsonyástál. Már régen szerettem volna ilyet, elfér mind a hat a hűtőm egy üvegpolcán. Szóval tegnap megcsináltam a kocsonyát, este kiadagoltam a tálakba, éjfélkor felkeltem, beraktam a hűtőbe, hogy reggelre jó legyen. Reggel nézem, mennyire fagyott meg, hát mint a leves, ki is öntöttem véletlenül belőle. Ma újrafőztem, már nem kuktában, még egy adag zselésítő bele, ha holnap sem lesz jó, a húst kieszem belőle, a levet meg elteszem a macskáimnak. Tanulság: Bár utálom, legközelebb bőr is kell bele.

Kezdek éhes lenni, úgyhogy sziasztok....

 

A kocsonya szar lett....

Április 10.

Nem tudom, mi van velem, ma is sütök. Vettem egy darab oldalast és a felét beraktam a sütőbe. Most párolódik, majd ezután fog sülni. Iderakom a végére a linket, hátha kedvetek lesz utánam csinálni. Egy picit módosítottam, az almát kihagytam, a mennyiségeket csökkentettem, s vízben párolom bor helyett. A keményítős sűrítés is elmarad, majd holnap csinálok hozzá krumplipürét. De először befestem a hajamat, mert BORZalom. Az ilyet nem szoktam elrontani. Mármint a sütőben sült dolgokat.

www.serpenyo.hu/recept/sertesoldalas_jozsi_modra/3712.recept

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tarstalanul.blog.hu/api/trackback/id/tr201908080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bedina74 · http://anyaapagyerekek.blog.hu 2010.04.09. 19:54:08

Hogy lehet a kocsonyát elrontani? Nekem még a húsleves is megkocsonyásodik másnapra a hűtőben. Főzted-e órákig? Úgy kell ám. Jó sok fokhagymával. Imádom. Remélem legközelebb sikerül. Jó főzést neked:)

tumtum 2010.04.09. 20:05:54

Én nem szeretem sem a bőrt, sem a lábat, csak csülköt szoktam beletenni és ezért zselésítőt használok. De biztos kevés volt a mennyiséghez. Meg kuktában főztem 2 óráig, lehet, hogy az is kevés volt. S én is sok fokhagymát teszek hozzá. Én úgy szeretem, hogy megszórom a tetejét evés előtt pirospaprikával és megsózom. Majd később megnézem a te blogodat.:)
süti beállítások módosítása